top of page

Samarbejde vedr. sproglige vanskeligheder

Samarbejde med sprogkonsulent og tale-hørekonsulenter

Der kan ydes bistand, vejledning og rådgivning i form af oplæg til personalemøder og stuemøder, sparring, observationer, forældresamtaler, konferencer, udarbejdelse af handleplaner m.m.

 

Samarbejde med Tværgående Enhed for Læring

I samarbejdet med Tværgående enhed for læring afholdes der konferencer. I konferencerne deltager relevant personale fra dagtilbuddet, psykologer, tale/hørekonsulenter, ergo– og fysioterapeuter og andre relevante fagpersoner kan  deltage. Forældre er vigtige deltagere i dette rum.

Konferencen er et konsultativt forum, hvor alle parter gennem deres forskellige perspektiver, i dialog, forsøger at afdække mulige grunde og årsager til, at barnet er i sproglige vanskeligheder og komme med fremadrettede initiativer.

Ved behov kan fagpersonerne yde rådgivning og vejledning til forældre og det pædagogiske personale og evt. aftale, at barnets indstilles til yderligere udredning.

 

Samarbejde mellem Tværgående Enhed for Læring og Center for Kommunikation og Teknologi 

Center for Kommunikation og Teknologi kommer til at varetage avancerede og specialiserede tilbud på tale-høreområdet fra 0 – 18 år bl.a. med det formål at give en større kontinuitet for barnet/eleven.

Der er tale om opgaver, hvor barnet modtager mere eller mindre intensive forløb. Tilbuddet omfatter børn og unge med tale/høre-mæssige udfordringer, der forventes at være varige udover det 16. år og/eller med behov for intervention, der ikke kan varetages alene af daginstitution/skole med udgangspunkt i en rådgivning og vejledning.

 

© 2014 Tværgående Enhed for Læring

Horsens Kommune

 

bottom of page