Vi laver og bruger spil
Formålet med aktiviteten er at understøtte arbejdet med aktuelle faglige områder på alternative måder. Eleverne udarbejder spil og skattejagter, der understøtter de emner, som årgangen eksempelvis arbejder med i fx. dansk, matematik og naturfag netop nu.
Vores Butik
Formålet med Vores Butik er at belyse, hvordan vi i vores samfund er afhængige af hinandens services og kompetencer samt at træne matematik- og danskfaglige færdigheder.Eleverne arbejder med at lave en butiksarkade/et minisamfund, og de handler med selvproducerede produkter for egen valuta.
Drama for alle
Formålet med aktiviteten er at understøtte arbejdet i dansk, billedkunst og sprogfag.Eleverne dramatisere udvalgte fortællinger og eventyr fra danskundervisningen. Til forestillingerne producerer eleverne scenemateriel og kulisser.
Læsestund
Formålet med Læsestund er, at store og små elever i samarbejde træner både læsefærdigheder og sociale kompetencer. Elever i de større klasser vælger bøger/fortællinger, som de læser højt for elever i de mindre klasser.
Teknologikurser for alle
Formålet med teknologikurser er, at eleverne bliver fortrolige med forskellige digitale værktøjer, der kan understøtte arbejdet i fagene. Undervisningen er organiseret som workshops med forskellige værktøjer i fokus fx. Google Apps præsentationer, Puppet pals på iPads, Book Creator, billedserier med Animoto mm.
News-formidling
Formålet med denne aktivitet er, at eleverne arbejder med at udvikle deres kommunikative kompetencer. Undervisningens fokus er, at eleverne benytter forskellige teknologier mhp. at udarbejde en ugentlig nyhedstjeneste fx. Netavis, Radiokanalen eller TV-kanalen.
Social træning
Arbejdet med social træning har til formål at forbedre det sociale miljø i klasserne. Hovedoverskrifter kunne være digital mobning, Fri for mobberi og SSP-forløb. Desuden kunne der arbejdes med forældreinddragelse.
Mig og min mobil
Formålet med denne workshop er at vise eleverne, hvordan mobilen kan anvendes til at understøtte læring i fagene. Der kan fx tages afsæt i apps, der benyttes til videndeling, dataopsamling (lyd/lys), registrering af position/bevægelse m.m.
Opfinderværkstedet/projektværkstedet
Formålet med dette værksted er at give eleverne redskaber og metoder til at visualisere egne idéer. Eleverne arbejder med at opfinde nye ting. Opfindelsen skal bygges eller tegnes og beskrives, så andre personer forstår idéen. Eleverne benytter relevante materialer og teknikker fra billedkunst, sløjd og håndgerning og forløbet afsluttes med en udstilling.Med de ældre elever vil det være oplagt at tage afsæt i projektopgaven eller et projektforløb.
Kontakt med skoleelever andre steder i verden
Formålet med at lade eleverne kommunikere med skoleelever andre steder i verden er at skabe autentisk kommunikation omkring forskellige temaer, fx elevernes egen hverdag og omegn. Afhængigt af elevernes alder og sproglige formåen kan dette foregå på dansk, engelsk eller tysk. Samtidig bliver eleverne fortrolige med at anvende de valgte digitale værktøjer.
Idekatalog
