top of page

Eksempler til inspiration

Please reload

MOTION OG BEVÆGELSE

Bevægelse i undervisningen - indskoling

- eksemplet tager udgangspunkt i faget dansk

 

I dette eksempel på bevægelse i undervisningen tager indskolingseleverne i 0. klasse udgangspunkt i faget dansk. Eleverne arbejdet med emnet “Efterår” og får igennem en bevægelsesaktivitet arbejdet med afkodningsstrategier.

 

 

Bevægelse i undervisning - indskoling

- eksemplet tager afsæt i faget matematik

 

I dette eksempel på bevægelse i undervisningen tager indskolingseleverne udgangspunkt i faget matematik. Eleverne arbejder med koordinatsystemer og får gennem bevægelse kendskab til koordinatsystemet.

 
Bevægelse i undervisningen - mellemtrin

 - eksemplet tager afsæt i faget historie

 

I dette eksempel på bevægelse i undervisningen tager eleverne på mellemtrinnet udgangspunkt i faget historie. Eleverne har arbejdet med emnet Stenalderen, og læreren arbejder gennem en bevægelses- og evalueringsaktivitet med at nå de opstillede mål.

Bevægelse i undervisningen - udskoling

- eksemplet tager afsæt i faget engelsk

 

I dette eksempel på bevægelse i undervisningen tager udskolingseleverne udgangspunkt i faget engelsk. Eleverne arbejder med emnet Irland, og får igennem en bevægelsesaktivitet trænet skriftlighed og samarbejde.

Bevægelse for bevægelsens skyld

- energi til hjernen

 

Formålet med bevægelse for bevægelsens skyld er, at eleverne får mental energi til hjernen. Gennem bevægelse finder de energien og motivationen til at fortsætte det faglige arbejde. Bevægelse for bevægelsens skyld kan organiseres som powerpauser med fysisk aktivitet i løbet af skoledagen. Du kan her finde forslag til powerpauser møntet på forskellige klassetrin.

 
Bevægelse med fokus på trivsel, alsidig udvikling og sociale kompetencer

 

I dette eksempel på bevægelse med fokus på trivsel, alsidig udvikling og sociale kompetencer oplever eleverne en anden og anderledes måde at arbejde med et udvalgt tema i skolen. Temaet er “Mig og min krop - hvordan påvirker den mig?”

© 2014 Tværgående Enhed for Læring

 Horsens Kommune

bottom of page