top of page

Det er tidlig morgen. Klokken er lidt i 8, da Anton når frem til 4. b, sætter skoene i skostativet og stikker fødderne i hjemmeskoen. Han skubber døren op og sjosker hen til sin plads ved gruppebordene. Anne, klassens kontaktlærer, er allerede kommet og sidder og snakker med Trine og Sofie. Hun kigger op på Anton og smiler og siger “Godmorgen”. Anton kan godt lide, at Anne som regel er i klassen, når han kommer - hvorfor ved han egentlig ikke, men det er bare hyggeligt, og så bliver der ikke så meget larm, efterhånden som de andre kommer.

 

Da klokken bliver 8, kalder Anne klassen sammen, og der bliver hurtigt ro. Det gør der næsten altid i Annes timer - ikke fordi hun skælder særlig meget ud, hvis de larmer, men man kan høre på hendes stemme, når hun ikke vil acceptere mere snak! Og nogle gange når Marcus og Nikolaj ikke kan få stoppet, så er hun lidt nede hos dem, mens de andre arbejder videre, og så bliver der ro. Det er dejligt!

 

I dag skal klassen i gang med at arbejde med et tema omkring Grønland. Målene for hvad de skal lære hænger på opslagstavlen, hvor Anne og Martin hængte dem op i sidste uge, da de fortalte om, hvad de skulle lære ved at arbejde med temaet og snakkede med klassen om, hvordan de skulle arbejde. De skal bruge både dansk-, historie-, og engelsktimerne, så de får god tid til at stille spørgsmål, søge efter svar på nettet og på læringscentret og lave deres fremlæggelser for 2. årgang. I sidste uge lavede hele klassen sammen en VØL-model og fik skrevet ned, hvad de allerede vidste om Grønland, og nu skal de i gang med at formulere, hvad de vil arbejde i dybden med. Anne forklarer grundigt, hvad de skal lave i dag, og snart er Anton i gang. Allermest ser han frem til at lave den videopræsentation af sig selv på engelsk, som de skal sende til deres grønlandske venskabsklasse - det bliver sjovt!

 

Da timen er ved at være slut, kalder Anne igen klassen sammen. Anton synes selv, at han har nået meget. Han har arbejdet sammen med Emil, og de har aftalt med Anne, hvad de særligt skal fokusere på at lære, og hvordan de gerne vil arbejde med opgaverne. Alle deres aftaler og planer har de skrevet ind i deres mappe i Google Docs. Emil er super at arbejde sammen med - han er så god til at få idéer, mens Anton er bedre til at læse hurtigt og finde de rigtige oplysninger på nettet. Anne siger, at de “supplerer hinanden godt”.

 

De sidste par minutter før frikvarteret taler hele klassen om, hvad de har nået, hvordan det er gået med arbejdet, og hvad de skal arbejde videre med i næste time. Anton synes, han har helt overblik over, hvad han skal sammen med Emil, så han hører kun efter med et halvt øre - han ved jo også, at planen for hele forløbet ligger i Google, hvis nu mor eller far spørger ind til, hvordan det går. Han sidder og tripper lidt for at komme ud og spille mur med de andre, men Anne skal lige hjælpe nogle af pigerne med at få lavet nogle legeaftaler - Trine er vist lidt ked af det for tiden. Men heldigvis er Anne god til at lytte og hjælpe, og der er jo også legepatruljen, der kan hjælpe med at finde på lege eller trøste i frikvarteret.

Et hverdagsglimt

UDVIKLING AF LÆRINGSMILJØER

© 2014 Tværgående Enhed for Læring

 Horsens Kommune

bottom of page