top of page

UDSKOLING OG OVERGANG TIL UNGDOMSUDDANNELSER

Viden og værktøjer

Step 10

 

På Step 10 kan eleverne vælge mellem Gymnasielinjen og Erhvervslinjen plus et udvalg af valgfag. Begge linjer giver efter 10. klasse adgang til alle gymnasiale ungdomsuddannelser og erhvervsuddannelser, hvis kravene til optagelse opfyldes. Step 10 lægger vægt på et spændende ungdomsmiljø med både gymnasier og erhvervsuddannelser-

Inspirationsprogrammet

 

35 kommuners og 96 skoler har deltaget i inspirationsprogrammet om en længere og mere varieret skoledag og gjort sig erfaringer med at indføre folkeskolereformen på forsøgsbasis i foråret. Et inspirationskatalog deler ud af skolernes erfaringer og gode råd, som kan inspirere andre skoler i deres arbejde med den nye folkeskolereform.

Motivation i udskolingen

 

På undervisningsministeriets hjemmeside beskrives, hvordan folkeskolereformen giver bedre mulighed for at komme de ældste elevers forskellige interesser og forudsætningen i møde – og dermed forhåbentlig øge deres motivation. Det sker blandt andet ved, at det bliver obligatorisk for eleverne at deltage i deres valgfag, og ved at valgfagsundervisningen rykker fra 8. til 7. klasse.

Syv skolers erfaringer

 

Læs om syv skolers erfaringer og gode råd til andre skoler, og dyk ned i to cases om arbejde med uddannelsesparathed på Herlev Byskole og fokus på erhvervsretning og overgange på Peder Syv Skolen. Her er toninger i udskolingen, lokale uddannelsesmesser og samarbejde med virksomheder og ungdomsuddannelser om valgfag nogle af de tiltag, der kan styrke elevernes forberedelse til ungdomsuddannelserne.

Vejledningscenter i Horsens og Hedensted

UU Horsens Hedensted er et professionelt, uafhængigt vejledningscenter, som har til opgave at vejlede unge i Hedensted og Horsens Kommuner om valg af uddannelse og erhverv. UUs primære opgave i folkeskolen er at bidrage til at forberede eleverne på overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse. I kan læse mere om indholdet i vejledningen ved at klikke på linket til venstre.

Horsens Ungdomsskole

 

Horsens Ungdomsskole er spredt ud over hele Horsens Kommune. Ungdomsskolens aktiviteter kan overordnet opdeles i 4 hovedområder: Fritidsundervisning, klubber, heltidsundervisning og SSP. Alle afdelinger og klubber kan tilbyde eleverne undervisnings- og klubaktiviteter. 

© 2014 Tværgående Enhed for Læring

 Horsens Kommune

bottom of page